Covid 19 – Uppdatering: nya nationella allmänna råd

Gäller från och med den 14 december

Beslutet gäller till och med den 30/06.

Den 8/12 meddelade Folkhälsomyndigheten att de regionala råden övergår i Nationella allmänna råd från och med den 14 december. Nedan ser ni länken till FHM:s föreskrifter och allmänna råd. Fortsatt gäller dock som överordnat mål för oss, att bidra till att minska smittspridningen. Det råder fortsatt en hög smittspridning. De nya allmänna råden medger nu dock träning för ungdomar födda 2004 och äldre så länge man tränar på ett sätt som minimerar risken för smitta om de:

✔️håller avstånd till varandra
✔️inte delar utrustning med varandra
✔️när det är möjligt, genomför aktiviteten utomhus
✔️undvika gemensamma omklädningsrum
✔️reser till och från aktiviteten individuellt
✔️utför aktiviteten i mindre grupper.

Våra grupper kommer att inte längre delas upp från och med nästa vecka, vi kommer dock att träna i ca 55 minuter istället för dem vanliga 60 minuter.

Bara eleverna kommer att få vistas i träningslokalen. Det kommer dock att vara möjligt för vårdnadshavare till yngre elever att vara i byggnaden (det rekommenderas dock inte). Våra träningsledare kommer inte längre följa med eleverna till entré.

Medlemmar födda 2005 eller senare kommer att kunna använda omklädningsrummen samt toaletten. Men vi ber dem att komma redan omklädda till träningen om möjligt.

Träning och medlemskapet för medlemmar födda innan 2005 återställs från och med nästa vecka. Ett tillgodo för träningar som inte har utnyttjas kommer att dras av automatisk med nästa faktura under denna månad.

Vi kommer avstå från att ordna eller delta i träningsläger och tävlingar, med undantag av enstaka tävlingar som riktar sig till barn födda 2005 och senare.

Förutom dessa kommer vi fortfarande att följa dem tidigare åtgärderna som listas nedan:
– Nybörjar intag pausas tillsvidare
– Vattenflaskan får absolut inte delas med någon.
– Tvätta händerna noggrant innan ni kommer till träningen. Har man möjlighet att använda handsprit får man gärna göra det innan och efter träningen. Handsprit finns på plats i träningslokalen för dem som behöver.
– Utövarna uppmanas att stanna hemma vid minsta symtom.
– Vi ska försöka hålla rekommenderat avstånd, ca 2 m, till varandra i dojon. Elever som bor i samma hushåll får vara närmare.
– Utrustning får inte lånas ut. Använd endast egen.
– Utövarna ska hålla avstånd så fort som de kommer in i dojo. Endast en grupp i taget. Elever från nästkommande träning får vänta utanför tills alla utövarna från föregående grupp har lämnat träningslokalen.
– Undvik Kiai på nära avstånd till varandra.

Du gillar kanske också...