Shotokan Klubb Botkyrka anslutar sig till JKS

Det är med nöje som vi meddelar om att vår klubb är nu ansluten till den stora stilorganisationen Japan Karate Shotorenmei.

Det är ett väldigt viktigt steg för oss och vår utveckling som klubb då vi kommer att ha stöd från en av de största karate organisationer i världen med bla möjlighet att delta periodiskt på träningsläger med några av de bästa instruktörer från Japan och resten av världen.

Men vad är JKS? För att svara på denna fråga måste vi gå tillbaka till början av Shotokan Karate historien.

Gichin Funakoshi, grundaren av Shotokan Karate var i behov av en organisation som skulle främja och styra instruktioner och evenemang så vissa av de äldsta eleverna, så som Isao Obata, Masatoshi Nakayama Hidetaka Nishiyama, grundade den Japan Karate Association (JKA) år 1949 med Nakayama som huvudinstruktör.

När Nakayama dog år 1987, Tetsuhiko Asai blev den viktigaste instruktören av JKA. Asai Shihan, som var 10:e dan, var känd i hela världen som en av dem bästa mästare av alla tider i traditionell japansk karate.

Pga intriger mellan två grupper inom organisationen blev en lång rättegång om vem som skulle få behålla namnet JKA.

Till slut startade Tetsuhiko Asai år 2000 en ny stilorganisation med namnet JKS (Japan Karate Shotorenmei) följd av många av de duktigaste och viktigaste instruktörer från JKA.

Att vara en del av denna stilorganisation kopplar oss direkt till den gamla traditionella Shotokan Karate som har lärts upp av grundaren Funakoshi vilket är för oss den största äran och ger möjlighet till alla våra elever till en ännu större fysiskt och psykiskt personligt utveckling.

Du gillar kanske också...