Uppdatering kring Covid-19

Nya Direktiv från och med 23/12

Den 23 december infördes fler smittskyddsåtgärder i enlighet med regeringens åtgärdsplan för införande av smittskyddsåtgärder. Anledningen är den ökade smittspridningen av covid-19 i samhället och den ökade belastningen på sjukvården. Åtgärder som införs är:

  • Inomhus idrottsanläggningar och möteslokaler får begränsningar i antal personer som kan vistas där samtidigt, det som gäller är 10 kvm per person med undantag för verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar födda 2002 och senare, till exempel träning, tävling.
  • Mellan den 23 december 2021 och den 16 januari 2022 införs en avrådan till föreningar från att ordna eller delta i läger, cuper eller andra större aktiviteter inomhus med deltagare som vanligtvis inte samlas. Enstaka aktiviteter, träningar, matcher och endagstävlingar, av typen seriespel eller motsvarande kan genomföras.
  • Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 20 deltagare inomhus ska enbart ha sittande publik, oavsett om vaccinationsbevis används eller inte. Utan vaccinationsbevis begränsas sällskapens storlek till max 8 personer och 1 meters avstånd mellan sällskap.

Detta kommer att påverka våra aktiviteter på följande sätt:

  • Vårdnadshavare kommer inte att kunna vara i lokalerna (gäller både Albys Hjärta och Alby Sporthall)
  • Det planerade träningslägret helgen 5-6/2 har ställts in

Du gillar kanske också...